U bevindt zich hier:
Home Website

Deze website..

Doel

Het doel van Usui-reiki-ryoho.nl is het geven van informatie over Reiki, de Reiki geschiedenis, Usui Reiki Ryōhō en de meer oorspronkelijke lessen van Mikao Usui.
Naast de website is er nu ook Twitter en een Facebook pagina.

De website is een reflectie van mijn eigen zoektocht naar de wortels en de achtergrond van het Reikisysteem. Getraind in een Westerse Reikivorm (Reiki 3 / 'master' niveau) kreeg ik behoefte aan meer achtergrond, meer zekerheid over waar Reiki vandaan kwam en welk verhaal over de Reiki geschiedenis nu wel waar was en welke niet. Door het lezen van boeken en het bezoeken van forums kwam ik dingen tegen die me in verwarring brachten en die vragen opriepen.

De ййn zegt dit, de ander dat. Daarom ben ik mijn eigen zoektocht gestart naar wat er van al die beweringen nou wel waar is en wat niet. Ik ben boeken gaan lezen over de Reikigeschiedenis en de Japanse visie, ik heb websites en forums bezocht, e-mails gewisseld met URR leraren en uiteindelijk heb ik in 2006 een cursus in Usui Reiki Ryōhō gevolgd. Dit was een Usui Reiki Ryōhō cursus in de lijn en stijl zoals Frans en Bronwen Stiene het uitdragen. Een Shinpiden cursus in drie dagen.

In 2007 werd het me duidelijk dat de manier waarop URR toen veelal werd beleefd en zoals ik het aangeleerd kreeg nog teveel concessies bevatte dan dat ik zou willen. Ik wilde nog verder terug naar de oorsprong. Het besef dat iemand nooit van Reiki 3 in een Westerse stroming naar Shinpiden in Usui Reiki Ryōhō kon gaan werd me steeds duidelijker. Dat wat oorspronkelijk jaren duurt in de Japanse Usui Reiki Ryōhō Gakkai, dacht men in drie dagen te kunnen overdragen.
Het doorgronden van Usui-sensei's onderwijs is niet mogelijk in drie dagen. Het is iets wat inzet en oefening vraagt. Omdat ik niet meer mee wenste te doen aan deze Westerse snel-snel mentaliteit ben ik opnieuw begonnen bij een Usui Reiki Ryōhō leraar die geen enkele concessie meer doet en zo dicht mogelijk bij de Japanse traditie probeert te staan. Deze leraar kijkt naar de ontwikkeling van zijn leerlingen en bij hem begon ik van voren af aan. Zo goed als ik kon met een blanco instelling.

Met deze website breng ik heel wat informatie over de Reiki geschiedenis samen op één overzichtelijke plek. Mijn streven is zo helder mogelijk de verschillende elementen van het Japanse onderwijs en de geschiedenis over te brengen.
Mochten er vragen ontstaan bij het lezen van deze website, dan kun je contact met me opnemen via de contact pagina.

Beeldschermresolutie en browser

Deze website is inmiddels enkele jaren geleden compleet vernieuwd, inclusief lay-out. De ontwikkelingen op het gebied van internet en hoe we websites beleven is sindsdien verder ontwikkeld en veranderd. Toen deze website voor het laatst echt helemaal is vernieuwd is er bijvoorbeeld geen rekening gehouden met de groeiende populariteit van smartphones en tablets. Op dit moment (2015) wordt er hard gewerkt aan een compleet nieuwe versie van de website die geschikt is voor mobiele apparaten. De website zoals die nu is, is goed te bekijken op beeldschermen vanaf 800x600 pixels. De beste resolutie is 1280x960.
Firefox (Mozilla Forefox) is de beste browser om deze website in te bekijken, maar ook voor Internet Explorer is deze website geschikt.

Bedankt!

Dit is al weer de derde versie van deze website. Compleet vernieuwd ten opzichte van de versie hiervoor. Graag zou ik via deze weg een aantal dierbare mensen bedanken, want zonder hen was de website nooit geworden tot wat het nu is. Ik wil graag mijn vriend bedanken voor zijn steun en technische hulp, mijn leraar Herman Peet voor de waardevolle lessen en inhoudelijke input en Max Postema voor zijn hulp aan eerdere versies van de website.Get Firefox!