U bevindt zich hier:
Home Basis informatie Basis elementen Shirushi ('Reiki symbolen')

Shirushi (‘Reiki symbolen’)

Een onderwerp waar al veel over geschreven is, de zogenaamde “Reiki symbolen”.
Het Japanse woord voor deze symbolen is “shirushi”. Omdat URR zoveel mogelijk de Japanse beoefening wil benaderen wordt daarom ook de Japanse term gebruikt.

Het doel van de shirushi is gelijk aan dat van de jumon. De shirushi helpen je je geest te richten om op die manier één te worden met een bepaalde energie of een geestestoestand binnen te gaan.
De shirushi hebben geen kracht van zichzelf, in tegenstelling tot wat de algemene opvatting is binnen de meeste Westerse Reikistromingen.

Usui-sensei introduceerde in totaal vier symbolen in zijn onderwijs. Hij deed dat rond 1923. Net als met de jumon kom je ook nog niet met de shirushi in aanraking op het Shōden niveau. Je komt drie shirushi tegen op het Okuden niveau. Traditioneel is dit tijdens het tweede gedeelte van Okuden: Okuden Kōki. Er zijn echter veel mensen in het Westen die het onderscheid tussen Okuden Zenki en Okuden Kōki niet maken (en niet kennen), en daarom de shirushi veel eerder aanbieden dan wat in Japan gebruikelijk is.

Het laatste shirushi behoort tot het Shinpiden niveau, als je zover bent.

De shirushi hebben geen namen. In Japan worden ze simpelweg genummerd van één tot en met vier.

Je zult op deze website geen uitleg over de Reiki symbolen (de shirushi) vinden, omdat dat informatie is die thuishoort in gevorderde cursussen. Bovendien is Usui Reiki Ryōhō een methode die uitgaat van voelen, opmerken, ervaren. Teveel voorkennis over onderwerpen zoals shirushi (symbolen) kan de eigenlijke ervaring in de weg zitten.