U bevindt zich hier:
Home Basis informatie Basis elementen Jumon (mantra's)

Jumon (mantra's)

“Jumon” is de Japanse benaming voor wat de meeste mensen kennen als een mantra. Mantra is echter een woord dat uit het Sanskrit komt. In Japan heeft het de naam “jumon”, maar wordt het soms ook “kotodama” genoemd. Het is één van de belangrijke elementen in Usui Reiki Ryōhō.

Een jumon is een reeks van klanken die je in contact brengt met een bepaalde energie of geestestoestand. Ze roepen een bepaalde trilling op door middel van geluid en het is daarom het meest effectief om ze hardop te zingen.

Mikao Usui introduceerde de jumon in 1915 als een manier om één te worden met een bepaalde energie of het binnengaan van een bepaalde geestestoestand.

Usui Reiki Ryōhō heeft in totaal vier jumon. Op Shōden niveau kom je hier nog niet mee in aanraking. Als je ver genoeg ontwikkeld bent om op Okuden niveau te leren kom je de eerste drie jumon tegen in het tweede gedeelte van Okuden (Okuden Kōki). Tenminste, als je in je beoefening zo dicht mogelijk de Usui Reiki Ryōhō Gakkai praktijk benadert.
Er zijn echter veel mensen die het onderscheid tussen Okuden Zenki en Okuden Kōki niet maken, en daarom de jumon veel eerder aanbieden dan wat in Japan gebruikelijk is.

Op Shinpiden niveau wordt de laatste jumon aangereikt.