U bevindt zich hier:
Home Geschiedenis Personen Toshihiro Eguchi

Toshihiro Eguchi

Toshihiro Eguchi werd geboren op 11 april 1873 in Kumamoto en hij stierf op 10 juni 1946. Zijn gezondheid was nooit heel erg goed, hij viel vaak flauw en had problemen in het borstgebied. Ondanks dat hij op school (universiteit van Tōkiō) een aantal vakken had laten vallen en flauw viel tijdens het examen, is het hem toch gelukt om een diploma te halen en later directeur van een school in Nagano te worden.

Eguchi was een goede vriend van Usui-sensei en hij studeerde, volgens een boek genaamd "Tenohira-ga Byoki-o Naosu", vanaf 1926 bij de Usui Reiki Ryōhō Gakkai.
Jūzaburō Ushida was toen president van de Gakkai.

Echter, in de jaren daarvoor had Eguchi al contact met Usui en leerde hij ook al van hem.
Volgens het verhaal van Tenon-in kwam Eguchi in 1921 al bij de groep studenten van Usui en in november 1923 onderwees hij zijn eigen systeem twee keer per week in Usui’s dōjō. In 1925 begon Eguchi officieel met het onderwijzen van zijn methode en de term “Usui Teáte” kwam in gebruik.

De naam “Usui Teáte” suggereert dat deze methode van Usui is geweest, maar eigenlijk was het dus van Eguchi. Eguchi’s systeem werd gepresenteerd in Usui’s dōjō en Usui hield alleen de lessen in het oog.
Eguchi’s systeem was een vorm van “handpalm healing”, ontwikkeld uit Usui-sensei’s ideeën en het maakte gebruik van gebed en andere religieuze praktijken. Usui Teáte was de voorloper van Eguchi’s latere school “Tenohira Ryōji Kenkyū Kai”.

Rond 1928 verliet Eguchi de Gakkai om volledig zelfstandig verder te gaan met zijn onderwijs en praktijk. Hij stichtte de “Tenohira Ryōji Kenkyū Kai” (wat vertaald zou kunnen worden met “Hand Healing Onderzoekscentrum”) en leerde zijn systeem rond 1929 aan leden van de Ittōen gemeenschap.