U bevindt zich hier:
Home Geschiedenis Personen Hiroshi Doi

Hiroshi Doi

Hiroshi Doi is lid van de Usui Reiki Ryōhō Gakkai.
Hij werd officieel lid van de vereniging op 22 oktober 1993 en hij kreeg les van Kimiko Koyama, de 6e president van de Gakkai.

Hij heeft verschillende Reikistromingen gestudeerd. Hij heeft officieel binnen de Gakkai Shōden en Okuden geleerd, van Kimiko Koyama. Hij was één van de eerste Japanners die de eerste en tweede graad bij Mieko Mitsui van “The Radiance Technique” leerde. Mitsui had alleen toestemming om de eerste twee graden te onderwijzen. Doi leerde ook alle drie de graden van een systeem dat “Neo Reiki” heet en hij studeerde bij Chiyoko Yamaguchi.

Hij creëerde een eigen Reikistroming die hij “Gendai Reiki Hō” noemde. Dit is een systeem dat Westerse en Japanse Reikistromingen combineert. De reden voor een eigen stroming is dat hij van de Gakkai niet alles mag onderwijzen en er naast het Gakkai onderwijs meer technieken bestaan die bruikbaar kunnen zijn.

In 1999 werd de eerste Usui Reiki Ryōhō International (URRI) gehouden. Een URRI is een internationale bijeenkomst van Reiki beoefenaars en in 1999 werd de eerste bijeenkomst georganiseerd in Vancouver, Canada. Het is gebruikelijk op zo’n URRI dat er mensen worden uitgenodigd die veel weten op het gebied van Japanse Reiki, om workshops te verzorgen op de URRI. Hiroshi Doi sprak op de URRI van 1999 en hij onderwees vele Japanse Reiki technieken.

Via Doi hebben we een heleboel informatie over de geschiedenis en de Gakkai praktijk gekregen, waaronder de shirushi (symbolen) die bekend zijn in de Gakkai. Maar alles wat Doi vertelt over de Gakkai praktijk gebeurt met toestemming en dat betekent ook dat er vermoedelijk nog veel dingen zijn die nog niet verteld zijn.