U bevindt zich hier:
Home Geschiedenis Personen Chūjirō Hayashi

Chūjirō Hayashi
Naam: Chūjirō Hayashi
Geboortedag: 15 september 1880
Sterfdag: 11 mei 1940
Chūjirō Hayashi, de persoon

Chūjirō Hayashi is geboren op 15 september 1880 te Tokyo. Hij was getrouwd met Chie en samen hadden ze twee kinderen; een zoon (Tadayoshi, geboren in 1903) en een dochter (Kiyoe, geboren in 1910). Hij was arts in de marine en studeerde in 1902 af als kapitein aan de Etajima marineacademie.

Hayashi leert van Usui

In mei 1925 begon Hayashi aan zijn training bij Usui. Hij had maar 10 maanden om van Mikao Usui te leren, voordat Usui in 1926 overleed. In Usui-sensei's oorspronkelijke spirituele leer kon het jaren duren voordat een leerling de diepere lagen van de spirituele leer bereikte. Omdat Hayashi maar korte tijd bij Usui in de leer kon zijn opperen sommige onderzoekers van de Reiki geschiedenis daarom het idee dat Hayashi de diepere lagen van Usui-sensei's onderwijs misschien niet heeft geleerd (of niet direct van Usui).
Hayashi bleek vooral geďnteresseerd in de praktische toepassing van het helen met de handen, waarschijnlijk door zijn achtergrond als arts. Hayashi schreef een handleiding met handposities voor specifieke klachten en ziekten, mogelijk op verzoek van Usui.
Na Usui-sensei's dood bleef hij tot 1931 lid van de Usui Reiki Ryōhō Gakkai.

Hayashi-sensei's praktijk, Hayashi Reiki Kenkyū Kai

In 1931 scheidde Hayashi zich van de Usui Reiki Ryōhō Gakkai af en richtte hij zich helemaal op zijn eigen school of kliniek. In het Japans heette zijn praktijk de Hayashi Reiki Kenkyū Kai, wat zich in het Nederlands laat vertalen als: Hayashi Spirituele Energie Onderzoeksvereniging.

De praktijk was zowel gericht op het geven van behandelingen als het doorgeven van de methode. In de praktijk was wel ruimte om 8 tot 10 mensen tegelijk te behandelen. Behandelingen werden vaak door twee mensen samen gegeven.
Dat wat hij zijn leerlingen leerde week op sommige punten wat af van de spirituele leer van Mikao Usui. Het onderwijs van Hayashi was meer gericht op het leren geven van behandelingen dan op spirituele ontwikkeling en verlichting. Ook werd het belang van symbolen groter en gebruikte hij een Reiju ritueel met een iets ander doel en andere uitvoering dan Usui-sensei. Het ritueel dat Hayashi gebruikte is de basis voor wat later in het Westen bekend werd als een inwijding of afstemming.

De bekendste leerling van Hayashi is Hawayo Takata. Enkele anderen zijn: Tatsumi, Shūō Matsui en Chiyoko Yamaguchi.

Volgens een document uit 1938 heeft Chūjirō in totaal 13 ‘Reiki masters’ ingewijd.
De term ‘master’ vindt ook z’n oorsprong bij Hayashi. Hij gebruikte deze term op het Engelstalige certificaat dat Hawayo Takata ontving. Meer hierover is te lezen op de pagina: De oorsprong van de term Reiki master

Het overlijden van Chūjirō Hayashi

Op 10 of 11 mei 1940 overleed Chūjirō, als gevolg van zelfmoord. Zijn overlijden is gehuld in een waas van mysterie, want helaas zijn verschillende bronnen het niet eens over de exacte dag van zijn overlijden en ook de manier waarop het is gebeurd is niet zeker. De ene bron zegt dat het een zelf opgewekte beroerte was, een andere bron zegt dat hij zijn hara of maag heeft doorgesneden en weer een andere bron noemt het doorsnijden van de polsen. Wel is men het er over eens dat het zijn eigen keuze was. De reden waarom hij zijn leven wilde beëindigen ligt waarschijnlijk in zijn militaire achtergrond en dat hij niet opnieuw opgeroepen wenste te worden of betrokken wilde raken bij de deelname van Japan in de Tweede Wereldoorlog. Dit wordt in Japan gezien als een eervolle dood.