U bevindt zich hier:
Home Geschiedenis Personen Chris Marsh

Chris Marsh

Chris Marsh is een Engelsman die de laatste 30 jaar voor bepaalde perioden in Japan is geweest om daar te studeren en daar inmiddels permanent woont. Hij is, net als Usui-sensei, Tendai boeddhist en hij kan Japans lezen en spreken.

Al jong was hij in Japan om krijgskunst te studeren en na vele jaren studie bereikte hij het hoogste niveau in de krijgskunt Iaido (kunst van zwaarden trekken): Shihan.

Op een gegeven moment in zijn leven begon hij zijn zoektocht naar de oorsprong van Reiki. In juni 2000 werd Chris geïntroduceerd aan een oude boeddhistische non genaamd Mariko Suzuki (beter bekend als Suzuki-san) en hij studeerde bij haar.
Suzuki-san was een studente van Usui Sensei en nicht van Usui’s vrouw (Sadako Suzuki).

Later, in 2001, ontmoette hij meer studenten van Usui. Er werd hem veel verteld over Usui’s onderwijs en hij kreeg de notities, dagboeken en de leefregels van Usui te zien. Deze documenten worden door de, toen nog 12 levende, studenten van Usui gezien als heilige documenten en ze mogen daarom niet gefotografeerd of gekopieerd worden. Het werd Chris echter wel toegestaan om de documenten met de hand te kopiëren.

Helaas bestaan er geen foto’s van deze studenten en kon het bestaan van deze mensen ook niet geverifieerd worden tot op heden.

Chris wenst geen “wereldfiguur” te worden in het “Reikiwereldje”.
Inmiddels zouden we kunnen zeggen dat hij dat wel is, omdat er in verschillende boeken over hem wordt gesproken en zijn naam in verschillende discussies op forums opduikt.