U bevindt zich hier:
Home Extra informatie Kurama Yama

Kurama Yama

Kurama Yama (Mount Kurama) is de naam van een berg in Japan, nabij Kyōto.
Het is deze berg waar Usui-sensei de verlichting bereikte.

De berg, spirituele plaats

Kurama Yama ligt op 30 minuten rijden (bus/trein) van Kyōto. De berg ligt 570 meter boven zeeniveau aan de noord-west kant van Kyōto.
Het wordt gezien als een heilige plaats door boeddhisten en shintoïsten.
Op de berg staat een tempel die “Kurama dera” wordt genoemd en het is een plaats waar monniken mediteren. Samen met Hiei Zan (Mount Hiei) is Kurama Yama een populaire plek voor allerlei religieuze en spirituele groepen. Het is bekend dat Morihei Ueshiba, grondlegger van Aikido en kennis van Mikao Usui, ook mediteerde op Kurama. Eens per jaar nam hij ook een aantal van zijn beste studenten mee om samen te oefenen.
Niet alleen religieuze en spirituele groepen maakten gebruik van deze berg, maar ook mensen die gevechtskunsten (martial arts) beoefenden.
Als we de verhalen van mensen die er zijn geweest moeten geloven zijn er veel verschillende soorten energie (energiefrequenties) te vinden en te voelen.

Usui-sensei en Kurama

Zoals gezegd is de berg Kurama, net als Hiei Zan, een heilige plek voor boeddhisten en shintoïsten. Usui-sensei was zowel boeddhist als shintoïst en gedurende zijn leven heeft hij verschillende meditaties op deze bergen uitgevoerd. Het was in maart 1922, toen hij een retraite van 21 dagen uitvoerde, dat hij de verlichting bereikte.
Na zijn spirituele ervaringen op Kurama Yama ontwikkelde zijn onderwijs zich nog verder en deze periode wordt gezien als de geboorte van Usui Reiki Ryōhō.